resultaten 14.10

Sint-Gillis: nieuwe coalitiepartner wenkt voor Picqué

BVR, Danny Vileyn
© BRUZZ
14/10/2018
Updated: 15/10/2018 11.25u

De lijst van Charles Picqué (PS) verliest haar absolute meerderheid. Ecolo-Groen en de PVDA scoren erg goed, dit in tegenstelling tot bestuurspartij MR-Open VLD. In totaal gaan 32 van de 35 zitjes naar links.

CDH en de liberalen zijn de grote verliezers. Het CDH is van de kaart geveegd, en de liberale fractie gehalveerd.

Wie de morele winnaar is, moeten Ecolo-Groen en de PVDA onderling uitvechten. Die eerste haalt een uitstekend resultaat, en ging van 8 naar 11 zetels, waarvan drie naar Nederlandstaligen. De PVDA haalt dan weer 'maar' vier zetels, maar doet dat wel vanuit het niets.

Daarmee lijkt vooral links te winnen in Sint-Gillis, want de Lijst van de Burgemeester doet het niet eens zo slecht. Wel verliest Picqué zijn absolute meerderheid. In totaal halen de linkse partijen 32 van de 35 stemmen, een unicum.

Picqué kan technisch gezien de coalitie met zijn rechtse vriend Patrick Deboeverie (MR) verderzetten. Maar dat is tegen de gang van het spel in. Ook het persoonlijk resultaat van Deboeverie helpt niet. Hij haalt amper 547 voorkeursstemmen. Dat zijn er bijna driehonderd minder dan zes jaar geleden.

Picqué gaat sowieso iedereen zien, alvorens hij een coalitie vormt. Ecolo-Groen is dinsdag aan de beurt.

Blijf op de hoogte van het verkiezingsnieuws uit Sint-Gillis. Op verkiezingsdag maar ook de dagen nadien als de nieuwe coalitie vorm krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Kiest 2018: Sint-Gillis , verkiezingsuitslagen 2018

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni