resultaten 14.10

Sint-Lambrechts-Woluwe: Maingain heer en meester

Kevin Van den Panhuyzen
© BRUZZ
14/10/2018
Updated: 14/10/2018 21.06u

| Sint-Lambrechts-Woluwe burgemeester Olivier Maingain (Défi)

Olivier Maingain (Défi) heeft de verkiezingen gewonnen in Sint-Lambrechts-Woluwe. Défi haalt er net geen 60 procent van de stemmen. Ecolo-Groen haalt wel 5,9 procent meer stemmen dan in 2012 en wordt zo de tweede partij van de gemeente.

Geen grote verrassingen in Sint-Lambrechts-Woluwe. De kiezer behoudt het vertrouwen in huidig burgemeester Olivier Maingain (Défi) en beloont zijn lijst zelfs met bijna 4 procent meer stemmen. Défi haalt zo maar liefst 25 van de 37 zetels, eentje meer dan bij de vorige verkiezingen.

De grootste winnaar is weliswaar Ecolo-Groen, dat de tweede grootste lijst van Sint-Lambrechts-Woluwe wordt en drie zetels extra binnenhaalt. De groenen krijgen zes zitjes in de gemeenteraad. Het verschil met Défi blijft dus groot.

MR+ verliest twee zetels en houdt er dus vier over. WolHu blijft in de gemeenteraad, maar houdt maar twee zetels over. Of WolHu deel mag blijven uitmaken van het gemeentebestuur is nog niet duidelijk.

Blijf op de hoogte van het verkiezingsnieuws uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Op verkiezingsdag maar ook de dagen nadien als de nieuwe coalitie vorm krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Kiest 2018: Sint-Lambrechts-Woluwe , verkiezingsuitslagen 2018

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni