— Brussel kiest

Brussels Parlement

CDH-sterkhouders laten Brusselse lijst links liggen

Vlnr: Hervé Doyen, Benoit Gosselin_Claire Vandevivere, Céline Fremault en enkele Jettenaren op Jamin'Jette in mei 2018 Vlnr: Hervé Doyen, Benoit Gosselin_Claire Vandevivere, Céline Fremault en enkele Jettenaren op Jamin'Jette in mei 2018
© Kabinet Céline Fremault
| CDH vrolijk samen op Jamin'Jette in mei 2018. Vlnr: Burgemeester van Jette Hervé Doyen, schepenen Benoît Gosselin en Claire Vandevivere (LB Jette), Brussels Minister van Leefmilieu Céline Fremault en enkele sympathisanten.
© Kabinet Céline Fremault
| CDH vrolijk samen op Jamin'Jette in mei 2018. Vlnr: Burgemeester van Jette Hervé Doyen, schepenen Benoît Gosselin en Claire Vandevivere (LB Jette), Brussels Minister van Leefmilieu Céline Fremault en enkele sympathisanten.

Zeker vijf CDH-sterkhouders kiezen ervoor om niet op de Brusselse lijst te staan, waardoor die lijst heel wat stemmen dreigt mis te lopen. Woordvoerder Mounir Laarissi ontkent dat er een probleem is. "We willen jong talent een kans geven."

De Jetse schepen Mounir Laarissi (32) bijvoorbeeld, is kandidaat voor de 3de plaats op de Europese kieslijst. “Met mijn master internationale politiek en mijn Erasmus naar Rome had ik altijd al hang naar het Europese niveau,” zegt schepen Laarissi aan BRUZZ. “Europa heeft nood aan solidariteit en ik zal daar namens mijn partij voor streven. Europa moet verenigd worden.”

Maar ook zijn collega's Claire Vandevivere (48) en Benoît Gosselin (56) passen voor de regionale kieslijst. Zij blijven schepen in Jette en komen nergens op. Alledrie haalden ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 nochtans een goed resultaat, stemmen die de CDH-lijst goed kan gebruiken. “Gosselin en Vandevivere willen zich volledig op hun huidig mandaat concentreren,” zegt Laarissa, die ook woordvoerder is van de CDH-Brussel.

Daarnaast laat stemmenkanon Hervé Doyen de gewestverkiezingen links liggen, al is dat geen verrassing. De burgemeester gaat in 2022 met pensioen, en wil de fakkel doorgeven aan... Vandevivere of Gosselin.

Jong talent

Ten slotte komt ook parlementslid André du Bus niet meer op, weet La Capitale. De man die in 2014 nog goed was voor 2.658 stemmen ging normaal gesproken de 71ste en voorlaatste plaats innemen op de gewestelijke lijst, maar ziet daar nu van af. "Ik wil plaats maken voor jong talent", klinkt het.

Dat is ook wat Laarissa benadrukt. "Alle partijgenoten zijn het eens om de jonge CDH'ers een kans te gunnen. Op de regionale kieslijst zullen vrijdag (wanneer de lijst moet worden ingediend, nvdr.) heel wat jonge namen staan, en de vrouwen zullen goed vertegenwoordigd zijn.”

De lijst wordt getrokken door minister voor Leefmilieu Céline Fremault.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?