— Brussel kiest

Brussels Parlement

De Wolf ziet Schepmans zitten als lijsttrekker MR

© Photonews/BRUZZ
| Als het van Vincent De Wolf (r.) afhangt, wordt Françoise Schepmans de lijsttrekker en hij de nummer twee op de Brusselse MR-lijst.

Etterbeeks burgemeester en Brussels parlementslid Vincent De Wolf (MR) wil in tandem met zijn Molenbeekse partijgenote Françoise Schepmans naar de Brusselse kiezer in mei. Zij op plaats één, hij op plaats twee. Dat heeft De Wolf gezegd op een nieuwjaarsreceptie voor de pers.

Wie de lijsttrekkers worden voor de Brusselse MR tijdens de verkiezingen van mei, is nog niet beslist. Maar de namen van de liberale excellenties Vincent De Wolf en Françoise Schepmans gaan al langer over de tongen. De twee liberalen waren bij de gemeenteraadsverkiezingen en de vorige gewestverkiezingen nog stemmenkanonnen.

De Wolf steekt zijn gewestelijke ambitie niet onder stoelen of banken. Op een nieuwjaarsreceptie vertelde hij aan de krant La Capitale dat hij een tandem met Schepmans zeker zag zitten. De ervaren tandem zou de meubelen moeten redden bij de Franstalige liberalen, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober nog een flink oplawaai kregen.

De Wolf maakte van de gelegenheid gebruik om ook zijn liberale visie op het ecologisme uit de doeken te doen. "Ecolo heeft niet het monopolie op ecologie," zegt hij. "Zij hebben een paternalistisch discours van angst. Wij willen een ecologie van de vrijheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?