— Brussel kiest

Brussels Parlement

Gemeenteraadslid verlaat MR uit onvrede met plaats op kieslijst

© Stad Brussel
| Gemeenteraadslid Benhur Yusuf Ergen, ex-MR.

Gemeenteraadslid in de Stad Brussel Benhur Yusuf Ergen stapt op bij MR en zal verder zetelen als onafhankelijke. Hij kan niet leven met de 45ste plaats op de Gewestelijke kieslijst die hem aangeboden werd door de liberalen. Dat kondigde hij aan bij aanvang van de gemeenteraad maandagavond.

Voor de reden achter zijn exit bij de Franstalige liberalen verwees Benhur Yusuf Ergen naar zijn Facebookpagina. Daarop staat te lezen dat het gemeenteraadslid, ondanks 742 voorkeursstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, pas de 45ste plaats aangeboden kreeg op de Brusselse lijst.

Ergen richt zijn pijlen op de Brusselse MR-afdeling. “Ze hebben tot 26 maart gewacht om mij die plaats aan te bieden. Dat is amper 3 dagen voor de deadline om de kieslijsten in te dienen. Ik had me nochtans al kandidaat gesteld op 21 februari en had de nummer 2 op de lijst al gesproken”, klinkt het bij Ergen.

Het voormalig gemeenteraadslid spreekt van een “gebrek aan respect” bij de MR. "Ik kan deze onrespectvolle en onmenselijke manier van werken niet aanvaarden”, klinkt het fel.

Ergen gaat nu verder als onafhankelijk gemeenteraadslid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?