— Brussel kiest

Brussels Parlement

Vlaams Belang verwijt Groen Brussel 'een hautaine houding'

20190514 Dominiek Lootens-Stael Vlaams Belang
© PhotoNews
| Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang).
© PhotoNews
| Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang).
Updated: 29-05-2019 - 16:13

Voor de vorming van het VGC-college ontving verkiezingswinnaar Groen dinsdag de kopstukken van alle partijen, behalve Vlaams Belang. Dat zit Brussels fractieleider Dominiek Lootens-Stael hoog. "Het is net die hautaine houding waarom een steeds groter deel van de bevolking zich afkeert van de politiek."

De groenen zijn met vier zetels de grootste Nederlandstalige fractie in het Brussels Parlement geworden. De partij nam dinsdag dan ook het initiatief voor de coalitiebesprekingen voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Alle partijen kwamen langs bij Elke Van Den Brandt en co., maar Lootens-Stael kon niet op een uitnodiging rekenen.

"Nochtans ziet Groen er geen graten in om wel het gesprek aan te gaan met de communistische PVDA. Die is niet eens op eigen kracht, maar slechts door lijstverbinding (met DierAnimal, red.) in het parlement geraakt. PVDA vertegenwoordigt amper de helft van het aantal kiezers van het Vlaams Belang", aldus de fractieleider van de Vlaams-nationalisten in Brussel

"Groen negeert doelbewust de kiezers van het Vlaams Belang, maar knoopt wel gesprekken aan met drie partijen die minder stemmen verzamelden dan het Vlaams Belang (CD&V, Agora en PVDA). Het is net die hautaine en onverdraagzame houding van de traditionele machtspartijen die bij een steeds groter deel van de bevolking de afkeer voor de politiek laat groeien."

'Enkel democratische partijen'

Elke Van den Brandt laat in een reactie weten dat ze alle democratische partijen uitnodigde. Aangezien Groen sowieso niet zal regeren met de extreem-rechtse partij kwam er ook geen uitnodiging, zegt ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?