— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Cieltje Van Achter trekt Brusselse lijst, Karl Vanlouwe Vlaamse

© N-VA
| Cieltje Van Achter trekt de Brusselse lijst voor de N-VA

Brussels parlementslid Cieltje Van Achter trekt de gewestlijst voor de N-VA. Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe de Vlaamse. Kersvers N-VA-lid Assita Kanko krijgt de tweede plaats op de Europese lijst.

De N-VA heeft zijn lijsttrekkers en -duwers voorgesteld. Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe, uit Ganshoren, trekt de Vlaamse lijst in Brussel. Cieltje Van Achter, Brussels parlementslid uit Schaarbeek, is lijsttrekker voor het Brusselse Gewest.

Uittredend Brussels parlementslid Johan Van den Driessche duwt de lijst. Hij had eerder al laten verstaan te willen stoppen met de actieve politiek. Welke plaats Liesbet Dhaene krijgt, het huidige derde Brussels parlementslid, is nog onduidelijk.

Nieuwbakken lid van de Vlaams-Nationalisten Assita Kanko krijgt ook een plaats op de lijsten van de N-VA. Zij wordt de nummer twee op de Europese lijst, na huidig Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Het voorstel wordt nu voorgesteld aan de provinciale kiescolleges. Op 9 februari keurt de partijraad, het hoogste politieke orgaan van de N-VA de volledige lijsten definitief goed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?