— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Didier Reynders kandidaat-topman bij Raad van Europa

© Photo News
| Didier Reynders (MR).

Federaal minister Didier Reynders (MR) is kandidaat secretaris-generaal bij de Raad van Europa. Als hij verkozen wordt, gaat de functie in op 1 oktober 2019. Hij blijft tegelijk kandidaat voor de federale verkiezingen in de kieskring Brussel.

Didier Reynders (MR) is federaal minister voor Buitenlandse Zaken, Brusselfonds Beliris en sinds kort ook voor Defensie. Hij stelde zich vorige week donderdag officieel kandidaat voor de topfunctie van secretaris-generaal bij de Raad van Europa, zo meldt VRT.

De Raad van Europa heeft overigens niets te maken met de Europese Unie. De organisatie telt 47 Europese lidstaten, een pak meer dan de EU, en focust vooral op de mensenrechten. In juni beslist de Raad of Reynders de functie krijgt.

Als Reynders de functie binnenhaalt, betekent dat mogelijk het einde van zijn nationale en Brusselse politieke carrière. Hij houdt wel een slag om de arm: hij blijft nog steeds kandidaat voor de federale verkiezingen in de kieskring Brussel. Dat hij niet opkomt voor de gewestverkiezingen, was al eerder bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?