Reynders: 'Jonge MR-lijsttrekker voor gewestverkiezingen'

© Photo News
| Didier Reynders zal zich kandidaat stellen voor de federale verkiezingen. Een jonge MR-politicus mag zich opmaken voor de eerste plaats in het Gewest.

Didier Reynders is niet zinnens om in 2019 de MR-lijst te trekken bij de gewestverkiezingen in Brussel. De vicepremier mikt opnieuw op een zitje in de Kamer op federaal niveau. Om de dans te leiden in Brussel kijkt Reynders naar de nieuwe generatie. "Enkele jongeren behaalden opvallende resultaten in verschillende gemeenten."

Na de nederlaag van MR op 14 oktober wees de Ukkelse burgemeester Boris Dilliès op de verantwoordelijkheid van Reynders. "Hij moet de toon zetten en kan niet aan de zijlijn blijven staan", luidde de kritiek.

"Dat is de reactie van iemand die zelf 15 procent moest prijsgeven en daardoor zijn absolute meerderheid verloor in Ukkel. Hij zocht een zondebok en dat ben ik geworden", relativeert Reynders in La Première. "Maar de interne analyse van de partij was helemaal anders."

'Jonge lijsttrekker?'

Volgens Dilliès zou MR de populariteit van Reynders goed kunnen gebruiken voor de gewestverkiezingen in 2019. Maar Reynders gaat niet in op de uitnodiging van de Ukkelse burgemeester. "Ik ben altijd kandidaat geweest voor de Kamer en reken erop daar te blijven."

Voor het lijsttrekkerschap in het Gewest laat de MR-minister een ballonnetje op over een jonge kandidaat. "Sommige nieuwkomers hebben opvallende scores behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daardoor gaat de Brusselse MR-groep vernieuwen. Misschien kunnen zij wel een gooi doen naar het lijsttrekkerschap?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?