Boris Dilliès en Vincent De Wolf, MR-burgemeesters in Ukkel en Etterbeek

| Boris Dilliès en Vincent De Wolf, de laatst overgebleven MR-burgemeesters in Ukkel en Etterbeek.

Dilliès en De Wolf: 'MR mag fouten van deze verkiezingen niet herhalen'

MD
© Belga
17/10/2018

"We hebben een gigantische klap gekregen in Brussel." Dat erkent Boris Dilliès, één van de twee overblijvende MR-burgemeesters in Brussel, in Le Soir. "Reynders moet de toon zetten en niet op de zijlijn blijven staan." Ook die andere MR-burgemeester, Vincent De Wolf, wil niet dat de fouten van deze verkiezingen in 2019 herhaald worden, en werpt zichzelf op als kandidaat-lijsttrekker.

Dilliès blijft burgemeester in Ukkel, maar zijn partij verloor wel vijf zetels in de gemeente. Overal in Brussel kreeg de MR klappen, en dus wil Dilliès dat zijn partij lessen trekt uit de gemeenteraadsverkiezingen. Hij benadrukt dat het nodig is om de maatregelen van de federale regering, die geleid wordt door de MR, beter uit te leggen.

Het argument van de partijtop dat de overwinning van Ecolo gezocht moet worden in de media-aandacht voor de klimaatverandering, vindt hij "grotesk". Dilliès vindt dat de partij geen enkel voorstel inzake mobiliteit gedaan heeft.

"Reynders moet de militanten niet enkel verenigen voor een glas lauwe schuimwijn op de nieuwjaarsreceptie"

Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR)

20181017 Boris Dilliès (MR), burgemeester Ukkel

Voor Brussel pleit hij voor een project "dat niet beperkt blijft tot zeggen dat wat de andere doet waardeloos is". De Brussels MR moet een nieuw elan krijgen en de populariteit van haar Brusselse voorzitter Didier Reynders beter benutten. "Hij moet de toon zetten en kan niet op het balkon blijven staan". Voor Dilliès moet Reynders de militanten "niet enkel verenigen voor een glas lauwe schuimwijn op de nieuwjaarsreceptie".

De Wolf wil 'reflectiegroep'

Ook Vincent De Wolf, die zijn verblijf op het stadhuis van Etterbeek met zes jaar verlengd ziet, vindt dat de MR-militanten opnieuw gemotiveerd moeten worden. Volgens de fractieleider in het Brussels Parlement moet het partijprogramma aangepast worden aan de Brusselse realiteit. "Ik ga Didier Reynders vragen een reflectiegroep op te richten", kondigt hij aan in La Libre.

De Wolf ziet zichzelf als kandidaat-lijsttrekker voor 2019

Vincent De Wolf MR burgemeester Etterbeek Ondervoorzitter onderzoekcommissie Samusocial 4

Voor De Wolf moet de MR meer in de richting van het sociaal liberalisme gaan en moet afgestapt worden van de rechtse koers van de as Destexhe-Courtois.

Dilliès en De Wolf zijn het wel niet eens over wie in 2019 de lijst voor het Brussels Parlement moet trekken. De Wolf ziet zichzelf als kandidaat op basis van zijn ervaring in Etterbeek als lijsttrekker, terwijl Dilliès de kaart van Didier Reynders trekt, indien hij ook minister-president wil worden.

Didier Reynders zelf wil geen commentaar kwijt over de verklaringen van beide burgemeesters. Hij verkiest een interne discussie over hun eisen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Read more about: Etterbeek , Ukkel , Politiek , Boris Dilliès , Vincent De Wolf , Didier Reynders , MR

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni