| Dilliès behoudt wel de sjerp, ondanks fors verlies.

Niet PS maar MR de grote verliezer in Brussel

FVDE
© BRUZZ
14/10/2018

Niet PS, maar wel MR is de grote verliezer van deze gemeenteraadsverkiezingen. In de meeste gemeenten gaat de liberale formatie erop achteruit. Alleen in Etterbeek weet burgemeester Vincent De Wolf stand te houden.

MR leverde in 2012 nog de burgemeester in zes gemeenten, maar is zes jaar later nog maar in vier gemeenten de grootste. In Ukkel is dat ondanks een zwaar verlies van 14,8 procent. Burgemeester Boris Dilliès behoudt er wel zijn burgemeesterssjerp.

Ook in Koekelberg blijft de lijst van burgemeester Philippe Pivin alleen maar de grootste omdat de voorsprong enorm was: zijn lijst blijft met 38,8 procent ruimschoots op kop, maar Pivin moet wel een verlies van 17,5 procent incasseren. Zijn toekomst is nog onduidelijk.

In Brussel-Stad sprak lijsttrekker Alain Courtois zijn ambitie uit om burgemeester te worden, maar dat zal wellicht niet lukken. MR-Open VLD ziet haar score met vier procent dalen en is met 13,9 procent nog maar de derde partij van de stad: Ecolo-Groen springt over de liberalen.

In Ganshoren, Sint-Pieters-Woluwe en Elsene is MR niet meer de grootste partij. Ook in Vorst (-9,6 procent) en Sint-Gillis (-6 procent) zit MR in de hoek waar de klappen vallen.

Enkel in Etterbeek scoort burgemeester Vincent De Wolf ongeveer even goed als zes jaar geleden. En in Sint-Agatha-Berchem wint de lijst van Michaël Vander Mynsbrugge wel 3,1 procent (tot 22,6 procent), maar dat is niet voldoende om de aftakelende lijst van burgemeester Joël Riguelle te onttronen (26 procent).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2018 , MR

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni