Brussel Kiest 2018 Brussel-Stad Open VLD Els Ampe plaats 2

Els Ampe (Open VLD) wil lijst trekken

EDB
© BRUZZ
20/01/2019
Updated: 21/01/2019 08.23u

Els Ampe (Open VLD) zou graag een niet nader bepaalde Open VLD-lijst trekken tijdens de verkiezingen in mei. Dat kondigde ze op zaterdagmiddag zelf aan tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open VLD in Brussel-Stad. Maar die ambitie lijkt te botsen met de visie van Guy Vanhengel.

“Terwijl jullie naar dit verhaal luisteren, vragen jullie je waarschijnlijk af of ik nu kandidaat-lijsttrekker ben of niet,” sneed Ampe het thema van de gewestverkiezingen aan tijdens haar speech.

“En ik geef toe dat ik er goesting in heb,” vervolgde ze. “ Veel vrouwen cijferen zich nog altijd weg omwille van de goede vrede. Dat heb ik ook vaak gedaan. Maar gisteren ben ik 40 geworden. En het idee om een team met zoveel fantastische liberale kandidaten naar de overwinning te leiden, geeft me vleugels.”

Met die woorden bevestigde Ampe haar vraag om het lijsttrekkerschap. “Maar,” voegde ze eraan toe, “ik laat het aan de supporters en de coach om te beslissen wanneer mij de estafettestok wordt overhandigd.”

Brussels sterkhouder Guy Vanhengel (Open VLD) liet eerder al weten dat hijzelf wellicht de lijst zal trekken voor het Brussels parlement, wellicht in tandem met Sven Gatz, die de lijst voor het Vlaams parlement zou trekken in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Els Ampe , gewestverkiezingen , Open VLD , lijsttrekker

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni