PDV

| Helemaal links zit Hamza Fassi-Fihri (CDH), tijdens de voorstelling van de lijst voor de christendemocraten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Hamza Fassi-Fihri doet niet mee aan gewestverkiezingen

TD
© BRUZZ
19/12/2018

De Brusselse CDH-politicus en gemeenteraadslid voor Brussel-Stad zal niet op de CDH-lijst staan tijdens de komende gewestverkiezingen van mei. "Het is tijd om me op een andere manier te engageren," zegt hij.

Hamza Fassi-Fihri (42) kwam de Brusselse politiek op 29-jarige leeftijd binnen onder de vleugels van de toenmalige CDH-voorzitter Joëlle Milquet. Haar poulain schopte het tot gemeenteraadslid en daarna schepen van Brussel-Stad en tot Brussels parlementslid.

Maar nu houdt de man het dus voor bekeken. Op een uitgebreide post op sociaalnetwerksite Facebook, vertelt hij dat hij niet meer opkomt voor de gewestverkiezingen in mei. "Ik heb zin in een nieuwe uitdaging en wil me op een andere manier engageren. Ik heb nood om me te herbronnen, om andere ervaringen mee te maken en geen louter politieke carrière te maken," schrijft hij.

Fassi-Fihri houdt zelfs in het midden of hij zijn pas verkozen zitje in de Brusselse gemeenteraad zal houden. "Misschien geef ik de fakkel door, maar dat zal ik beslissen in het nieuwe jaar," zegt hij aan de openbare omroep RTBF.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Brussel Kiest 2019 , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , Hamza Fassi-Fihri , CDH , gewestverkiezingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni