— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Tweetalige partij ProBruxsel komt niet op met eigen lijst, steunt kandidaat Ecolo

© PhotoNews
| ProBruxsel komt niet op tijdens de gewestverkiezingen.

De tweetalige partij ProBruxsel komt niet op tijdens de gewestverkiezingen van mei. Eerder had de partij ook al de gemeenteraadsverkiezingen aan zich voorbij laten gaan. De partij maant haar kiezers aan om voor Ecolo te kiezen.

"Wij zijn geen kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar we laten ons stem horen voor de regionale en federale verkiezingen van 2019," klonk het in juli vorig jaar op de Twitter-pagina van ProBruxsel. Die stem zal zich dus niet vertalen in een eigen lijst met kandidaten. In plaats daarvan kiest de partij ervoor om Ecolo te steunen.

Benjamin Vella, een 29-jarige Brusselaar, krijgt de steun van de partij. Vella, een lid van ProBruxsel, staat op de gewestlijst voor de Franstalige ecologisten.

"ProBruxsel ziet en apprecieert de positieve evolutie van de institutionele standpunten van Ecolo," klinkt het in een mededeling die de krant La Capitale overnam. "We stellen vast dat veel van onze voorstellen voor het Gewest nu overgenomen zijn en gesteund worden door Ecolo en Groen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?