| Voorzitter Meyrem Almaci samen met de kopstukken in Brussel-Stad.

Bart Dhondt derde op Ecolo-Groen lijst Stad Brussel

© Belga
08/06/2018

Lijsttrekker Benoit Hellings (Ecolo) en de nummers 2 en 3 Zoubida Jellab (Ecolo) en Bart Dhondt (Groen) lanceerden vrijdag hun campagne "voor een gezonde en veilige stad Brussel". Lijstduwer is Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen).

"We voelen dat heel wat Brusselaars snakken naar verandering. We merken dat ze de schandalen beu zijn, dat ze een veilige stad willen en dat ze schone lucht willen", vertelt Bart Dhondt, die de derde plaats op de lijst kreeg. "Ze organiseren zich ook steeds meer. Denk maar aan de comités die opkomen voor meer verkeersveiligheid, naar aanleiding van de ongevallen die bijna wekelijks gebeuren in Brussel. Ecolo-Groen wil samen met die mensen strijden voor een eerlijker, gezonder en menselijker Brussel."

Een ambitieus mobiliteitsplan moet de kiezer overtuigen, want de groenen willen een stad "op kindermaat", waar meer dan de helft van de verplaatsingen te voet of met de fiets worden gedaan. "Iedereen moet zich op een comfortabele en veilige manier kunnen verplaatsen in de stad. Daar zijn we nog helemaal niet", aldus Dhondt.

Ecolo-Groen wil voor de uitvoering van dat mobiliteitsplan een budget van 9 miljoen euro uittrekken om te investeren in fietsinfrastructuur en verkeersveiligheid. Daarnaast moet Brussel-stad ook investeren in de leefbaarheid voor zowel jong en oud en stellen de groenen een eerlijk en open beleid naar de burger toe voorop.

Ook wil Ecolo-Groen volgens Dhondt 3 miljoen extra investeren in kwaliteitsvol Brussels onderwijs. "We merken dat heel wat jongeren schoolmoe zijn en stoppen met school. Dat is een begin naar de weg richting armoede en dat willen we voorkomen door bijkomende investeringen."

"MR en PS zijn de twee grootste partijen, maar uit verschillende opiniepeilingen blijkt dat enkel wij dit kunnen doorbreken", stelt lijsttrekker Benoit Hellings. "De manier van besturen moet helemaal anders. Hun tactiek rond de grote projecten heeft niets opgebracht. Welke balans kunnen zij voorleggen? We gaan niet van bovenuit alles opleggen. Veel mensen willen meewerken aan een leefbare stad en dat potentieel willen we benutten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , Brussel Kiest 2018 , Ecolo/Groen , Benoit Hellings , Bruno De Lille , Zoubida Jellab , Bart Dhondt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni