— Brussel kiest

Brussels Parlement

Brusselse MR stelt programma voor: 'Metro naar zuiden hoeft niet per se ondergronds'

© Photonews/BRUZZ
| Françoise Schepmans en Vincent De Wolf, de liberale nummer één en twee voor de gewestverkiezingen bij MR.

De Franstalige liberalen van MR stelden hun Brusselse verkiezingsprogramma voor in het trammuseum in Sint-Pieters-Woluwe. Veiligheid, werk en mobiliteit worden de prioriteiten. "De plaats voor de auto moet verminderen," zegt Kamer-lijsttrekker Didier Reynders.

De lijsttrekkers van de Brusselse MR en hun nummers twee verzamelden op een tramstel in het trammuseum om hun liberale programma uit de doeken te doen. De federale excellenties Didier Reynders en Sophie Wilmès, die de Kamerlijst zullen trekken, en Françoise Schepmans en Vincent De Wolf, die de Brusselse lijst zullen aanvoeren.

De MR wil de tewerkstellingsgraad in Brussel opkrikken, de veiligheid in het Gewest verhogen door naast de bestaande politiezones één grote veiligheidszone in te voeren, un quartier général centralisé, en wil alternatieven voor de auto uitbouwen.

"De plaats voor de auto moet verminderen," zegt Didier Reynders in de krant La Capitale. "Maar daarvoor moeten er eerst alternatieven in de plaats komen." Hij denkt daarvoor vooral aan de verdere uitbouw van de metro, die voor de MR niet noodzakelijk ondergronds moet lopen. Vooral het traject naar het Zuiden, verder dan de halte Albert in Vorst, kan voor de liberalen gerust bovengronds.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?