— Brussel kiest

Brussels Parlement

Geen plaats voor Grégor Chapelle (Actiris) op PS-lijst

© Actiris
| Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris.

Grégor Chapelle, de directeur-generaal van gewestelijk werkgelegenheidsagentschap Actiris, overwoog lange tijd om zichzelf kandidaat te stellen voor de gewestverkiezingen. Dat deed veel vragen rijzen: mag de directeur van een belangrijke Brusselse openbare instelling wel campagne voeren terwijl hij in dienst is? De knoop is nu doorgehakt: Chapelle krijgt geen plek op de kieslijst.

In november 2018 raakte bekend dat de directeur van Actiris, lid van de PS, 'ernstig overwoog om zich kandidaat te stellen voor de gewestverkiezingen'. Het partijbestuur kwam vorige week samen om de kwestie te bespreken, en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat zijn positie als Actirisdirecteur niet verzoenbaar is met een (prominente) plaats op de regionale PS-lijst.

De Actirisdirecteur zou toen immers voorgesteld hebben om – indien hij zou opkomen – gebruik te maken van zijn jaarlijkse verlof, in combinatie met ouderschapsverlof. Dat werd niet in dank afgenomen bij de PS.

Ook zijn manier van functioneren doet vragen rijzen. Zijn expertise en dossierkennis inzake werkgelegenheidsbeleid zouden volgens het partijbestuur in de krant Le Soir niet opwegen tegenover zijn "torenhoge ambities en zijn (arrogante) persoonlijkheid, in combinatie met een gebrek aan teamspirit".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?