Actirisdirecteur overweegt kandidatuur op PS-lijst

© Actiris
| Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris.

Grégor Chapelle, de directeur-generaal van Actiris, overweegt om zichzelf kandidaat te stellen voor de gewestverkiezingen in mei 2019. Dat doet meteen vragen rijzen. Mag de directeur van een belangrijke Brusselse openbare instelling wel campagne voeren terwijl hij in dienst is?

De directeur van Actiris, lid van de PS, overweegt ‘ernstig’ om zichzelf kandidaat te stellen voor de volgende gewestverkiezingen. Dat schrijft Le Soir nadat de krant vernomen had dat Chapelle het kabinet van Brussels minister van Werk Didier Gosuin (Défi) – dat ook bevoegd is voor Actiris – had gecontacteerd met enkele praktische vragen.

Die vragen hadden betrekking op een mogelijke kandidatuur. De Actirisdirecteur zou immers voorgesteld hebben om – indien hij zou opkomen – gebruik te maken van zijn jaarlijks verlof, in combinatie met ouderschapsverlof.

Dat veroorzaakte meteen commotie binnen de regering. “Zal hij echt campagne voeren terwijl hij betaald wordt door Actiris?” klonk het daar.

‘Vraag stelt zich niet’

Maar Chapelle zelf zegt dat die vraag zich voorlopig niet stelt. “Ik ben directeur van Actiris en ik voer mijn mandaat voltijds uit,” vertelt hij aan Le Soir.

Noch de regering, noch voogdijminister Gosuin heeft voorlopig een positie ingenomen. Van zodra de kandidatuur van Chapelle bevestigd zou worden, zal het dossier vermoedelijk terechtkomen bij staatssecretaris voor Openbaar Ambt Fadila Laanan (PS). Aan haar om te beslissen of een verkiezingscampagne te verzoenen is met het leiderschap bij een openbare instelling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?