Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Evere

| Gemeentehuis Evere.

Evere heeft nu ook haar OCMW-raad. Eerder leek er iets niet in de haak met de handtekeningen van de Ecolo-Groen raadsleden, waardoor de verkiezing van de OCMW-raad moest worden uitgesteld. Maar dat probleem is van de baan.

De 11 OCMW-raadsleden zijn verkozen op de gemeenteraad van maandag 14 januari. Onder hen ook Sarah El Ghorfi en Mohamed Hidali, beide Ecolo-Groen. Normaal moest dat al op 10 december gebeurd zijn, maar toen scheelde er iets met de handtekeningen die nodig zijn voor de voordracht van die raadsleden.

Die handtekeningen op de voordrachtsakte correspondeerden namelijk niet altijd met die uit het aanwezigheidsregister. Eén persoon had zelfs drie verschillende handtekeningen.

Ecolo-Groen haalt echter geen voordeel bij deze gang van zaken, en een nieuwe voordrachtsakte werd ingediend. Deze keer met succes: dezelfde voorgedragen OCMW-raadsleden zijn maandag verkozen.

Gemeentesecretaris Dirk Borremans en waarnemend burgemeester Christian Béozière (PS) gingen wel de niet-conforme aktes voorleggen aan het parket, er is immers mogelijk sprake van schriftvervalsing. Maar navraag leert dat het parket deze klacht nog niet heeft mogen ontvangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Kiest 2018: Evere , handtekeningen , OCMW-raad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni