— Brussel kiest in jouw gemeente

Ganshoren

Marco Van Dam (SP.A) verlaat politiek in Ganshoren

© BRUZZ
| Marco Van Dam (SP.A) Ganshoren.

Marco Van Dam (SP.A), OCMW-voorzitter in Ganshoren, komt niet meer op bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

logo Brussel Kiest 2018

Na achttien jaar verlaat hij de gemeentepolitiek. Persoonlijke overwegingen spelen een rol bij zijn beslissing, maar Van Dam heeft ook zijn buik vol van de intriges die de Ganshorense politiek de afgelopen jaren kenmerkten.

Van Dam werd in 2000 verkozen tot OCMW-raadslid, in 2006 werd hij ook gemeenteraadslid en na de jongste verkiezingen kreeg hij het voorzitterschap van het OCMW. Telkens stond hij namens SP.A op de lijst van ex-burgemeester Michèle Carthé (PS).

FLITS Marco Van Dam BRUZZ ACTUA 1627

Deze keer zou hij op Carthés lijst Ensemble/Samen de achtste plaats krijgen. Maar onlangs haakte hij af. “Het is deels een persoonlijke keuze. Ik word ouder en heb meer behoefte aan vrije tijd. Maar wat zeker ook heeft meegespeeld, is dat ik me nog moeilijk kon motiveren om campagne te voeren. Ik ben van nature al geen campagnebeest en de manier waarop de laatste jaren in Ganshoren aan politiek gedaan wordt, maakt het nog moeilijker voor mij. De machtsspelletjes, het gebrek aan respect tussen de kandidaten, het vijandige klimaat. Ik wil daar niet langer mee vereenzelvigd worden.”

Van Dam verwijst onder meer naar Jean-Paul Van Laethem en Maurizio Petrini, die jaren als onafhankelijke op Carthés lijst stonden. “Ze hadden geen goed woord over voor oppositiepartij Pro Ganshoren. Tot ze vorig jaar plots overliepen naar die partij.”

In de plaats van Van Dam schoof SP.A Mohamed M’Farraj naar voren die in 2012 nog in Brussel-Stad opkwam voor MR-Open VLD en bij de gewestverkiezingen van 2014 op de SP.A-lijst stond. Hij is intussen naar Ganshoren verhuisd en krijgt de 18de plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?