— Brussel kiest in jouw gemeente

Jette

Jetse socialisten willen kiezer overtuigen met volksraadplegingen

© SP.A Jette
| v.l.n.r: Johan Vandenberghe, Kato Vanhoovels, Xavier Van Cauter, Patricia Rodrigues da Costa, Eric Drésin en Fouad Ahidar.

Na interne spanningen en een verandering van lijsttrekker, hebben de Franstalige en Nederlandstalige socialisten beslist om toch samen op te komen in oktober. Nu is ook de lijst voor officieel bekendgemaakt. De Jetse PS-SP.A wil meer samenwerking tussen de gemeenten en volksraadplegingen bij grote werken.

logo Brussel Kiest 2018

De lijst wordt getrokken door Xavier Van Cauter (PS) en huidig gemeenteraadslid Patricia Rodrigues Da Costa (SP.A). Dat schrijft La Capitale.

Tweede SP.A-kandidaat op de lijst is Brussels parlementslid en gemeenteraadslid Fouad Ahidar (7). Verder staan ook Eric Drésin en Kato Vanhoovels op de lijst. Johan Vandenberghe is lijstduwer.

De socialisten willen inzetten op een budgettair evenwicht en meer politieke samenwerking tussen de gemeenten. Daarnaast willen ze de lokale democratie versterken door bijvoorbeeld de bevolking te bevragen over grote werken.

Ook de renovatie van de sociale woningen staat hoog op de agenda. Tenslotte krijgen ook het milieu en netheid een plaats in het programma. "We willen bijvoorbeeld starten met wijkcomposteren en gedeelde moestuinen," aldus Xavier Van Cauter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?