Maria Vindevoghel, de Brusselse PVDA/PTB-lijsttrekster voor de Kamerverkiezingen, naast nationaal voorzitter Peter Mertens

| Maria Vindevoghel, de Brusselse PTB-PVDA-lijsttrekster voor de Kamerverkiezingen, naast nationaal voorzitter Peter Mertens

Vakbondsvrouw Vindevoghel trekt PVDA-lijst voor Kamer in Brussel

KVDP, TDN
© BRUZZ
04/02/2019
Updated: 04/02/2019 11.03u

De Nederlandstalige vakbondsvrouw Maria Vindevoghel (61) uit Sint-Jans-Molenbeek trekt op 26 mei de PVDA-lijst voor de Kamer in Brussel. Dat heeft partijvoorzitter Peter Mertens maandagochtend bekendgemaakt.

Vindevoghel heeft zelf meer dan 20 jaar in de schoonmaaksector gewerkt en vindt het belangrijk dat er meer arbeid(st)ers in het parlement zetelen. "Met meer mensen zoals ik zouden wetten die de arbeidsduurvermindering uitstellen tot de leeftijd van zestig jaar veel moeilijker passeren", zei ze bij de voorstelling van haar kandidatuur. "De gewone werkende mensen hebben recht op een stem in het parlement."

PVDA-PTB, dat in Brussel met een tweetalige lijst naar de kiezer trekt voor de Kamerverkiezingen, maakt zich sterk dat Vindevoghel grote kans heeft om verkozen te geraken. Voorzitter Mertens hoopt in de volgende legislatuur minstens acht parlementsleden te hebben in de Kamer.

Dat een Nederlandstalige een federale lijst trekt in Brussel, lijkt geen evidentie. "Maria is tweetalig", zegt Peter Mertens daarover, "en zij spreekt vooral de taal van de arbeid." Voor de gewestelijke verkiezingen moeten partijen eentalige lijsten indienen. Of de PVDA met een Nederlandstalige lijst opkomt voor het Brussels Parlement, is momenteel nog niet zeker.

Vindevoghel bezette ook de tiende plaats bij de gemeenteraadsverkiezingen in Molenbeek. In oktober 2018 kreeg ze 361 voorkeursstemmen achter haar naam. De ACV-vakbondsvrouw is vooral bekend van haar vurige pleidooien ten tijde van het faillissement van Sabena in 2001.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019: Kamer , Maria Vindevoghel , PTB-PVDA , Peter Mertens

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni