— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Byttebier tweede op groene lijst Schaarbeek

© Groen/Ecolo Schaarbeek
| Huidig schepen voor Nederlandstalige Zaken Adelheid Byttebier (Groen, tweede van links op de voorste rij) krijgt de tweede plaats op de tweetalige lijst.

Adelheid Byttebier (Groen) krijgt in oktober van dit jaar de tweede plaats op de tweetalige groene lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Schaarbeek. Brussels parlementslid Arnaud Verstraete krijgt een negende plaats.

De eerste plaats op de tweetalige groene lijst gaat naar Vincent Vanhalewyn (Ecolo), vandaag eerste schepen in Schaarbeek, bevoegd voor onder meer Openbare Werken en Duurzame Ontwikkeling.

Volgens het ritsprincipe moet de tweede plaats op de lijst in dat geval naar een vrouw gaan. Die eer gaat dus naar Byttebier, vandaag schepen voor onder meer Nederlandstalige Zaken en Gelijke Kansen.

Huidig OCMW-voorzitster Dominique Decoux zal de lijst duwen.

Verstraete negende

Arnaud Verstraete, gemeenteraadslid en tevens Brussels parlementslid voor Groen, krijgt de negende plaats op de lijst. "Ik zou graag opnieuw in de gemeenteraad terechtkomen," zegt hij aan BRUZZ. Een schepenambt daarentegen is nog niet voor meteen, aldus Verstraete, die zichzelf meer het verschil ziet maken in het parlement.

"Schepen is een mooi ambt," verduidelijkt hij, "en daarvoor schuiven wij Adelheid Byttebier naar voor. Of ik op termijn schepen zou willen worden? Het is te vroeg om daarover te speculeren. Mijn parlementair mandaat doe ik in ieder geval uit. Ik vind ook dat ik vanuit de gemeenteraad heel wat kan bijdragen aan Schaarbeek."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?