— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Molenbeeks gemeenteraadslid Lakhloufi verhuist naar Vorst

Begin dit jaar viel Gemeentebelangen, de politieke partij van Lakhloufi, uit elkaar. Als CDH'er werd hij in 2012 verkozen tot de gemeenteraad.

Youssef Lakhloufi stapt uit de gemeenteraad van Sint-Jans-Molenbeek. De oprichter van de lokale partij Rassemblement des Démocrates verhuist naar Vorst en kan niet langer zetelen in de Molenbeekse gemeenteraad.

Dat schrijft La Capitale vrijdag.

"Op vijf jaar tijd heb ik maar één gemeenteraad gemist", blikt Lakhloufi tevreden terug op zijn ambt. "Ik ben heel trots dat ik de terugkeer van RWDM naar zijn historisch stadion heb kunnen verwezenlijken. Dat verhaal zal ik aan mijn kleinkinderen vertellen."

Of Lakhloufi ook in Vorst in de lokale politiek stapt, laat hij in het midden. "Ik sta ter beschikking van de MR, als die partij mij nodig heeft. Ik heb altijd sympathie gehad voor het sociale liberalisme", laat hij bij La Capitale optekenen.

In 2012 werd Lakhloufi als CDH-fractieleider verkozen tot gemeenteraadslid. Twee jaar later verliet hij die de christen-democraten om samen met Dirk Berckmans Gemeentebelangen te starten. Die partij stapte in de meerderheid, maar begin dit jaar viel Gemeentebelangen uit elkaar.

Youssef Lakhloufi ging verder met 'Rassemblement des Démocrates de Molenbeek', maar moet ook die partij nu opnieuw verlaten. "Maar ook zonder mijn inbreng blijft die partij bestaan", benadrukt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?