Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Evere

| Het gemeentehuis van Evere

Het CDH heeft de uitnodiging van de Lijst van de Burgemeester, die van Rudi Vervoort (PS), op de valreep toch aanvaard en treedt toe tot de Everse meerderheid. De Franstalige christendemocraten krijgen evenwel geen schepen.

Het CDH kwam ernstig verzwakt uit de gemeenteraadsverkiezingen in Evere. De partij verloor twee van haar drie zetels en hield dus maar één verkozene over. Sylvie Mbombo Tshidimba moest de honneurs waarnemen voor de christendemocraten.

De Lijst van de Burgemeester, die van titelvoerend burgemeester Rudi Vervoort (PS), had het CDH gevraagd om deel uit te maken van de nieuwe bestuursmeerderheid met PS, Open VLD en Défi, maar het CDH hield na 14 oktober de boot af. Tot nu.

De Franstalige christendemocraten gaan toch mee in de meerderheid. Maar ze krijgen geen schepenambt. Dat schrijft de krant La Capitale.

Sint-Joost

Het CDH moet tevreden zijn met een OCMW-raadslid en het voorzitterschap van de Everse sociale huisvestingsmaatschappij.

Het is niet de eerste Brusselse meerderheid zonder schepenambt voor het CDH. Ook in Sint-Joost-ten-Node stapt het CDH zonder uitvoerend mandaat de meerderheid in.

Opvallend dat net in twee PS-bastionnen de partij van voorzitter Benoît Lutgen toetreedt. Na de corruptieschandalen met de PS in Wallonië, had die gezworen niet meer met de PS in zee te willen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Kiest 2018: Evere , gemeenteraadsverkiezingen , Rudi Vervoort , CDH

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni