Eric Jassin, lijsttrekker voor CDh in Sint-Joost-ten-Node

| Eric Jassin, lijsttrekker voor CDH in Sint-Joost-ten-Node.

Kir gaat in Sint-Joost dan toch in zee met CDH

© BRUZZ - Belga
27/11/2018

De lijst van burgemeester Emir Kir (PS) in Sint-Joost gaat dan toch niet alleen besturen. De partij heeft opnieuw een akkoord bereikt met huidig coalitiepartner CDH, dat fors inleverde in oktober.

Vlak na de verkiezingen leek het erop dat Kirs PS alleen de gemeente zou gaan besturen. De MR, dat na de recente hertelling haar tweede zetel aan de lijst Gemeentebelangen moest afstaan, sloeg een voorstel van Emir Kir snel en duidelijk af. De PS haalde 17 van de 29 zetels binnen, weliswaar een krappe maar toch een absolute meerderheid. Huidig coalitiepartner CDH verloor daarentegen vier van haar vijf zetels.

Maar nu hebben die twee partijen elkaar dus toch gevonden. "Kir heeft ons inderdaad gevraagd om toe te treden tot de meerderheid," zegt CDH-kopman Eric Jassin aan BRUZZ. "We hebben toegezegd om verschillende redenen. Zo kunnen we met slechts één zetel moeilijk een sterke oppositie voeren. Bovendien was het een goede kans om onze speerpunten ook in het bestuursakkoord te laten opnemen. Zo komt er een schepen van participatie en wordt er meer ingezet op zones 30."

CDH zal geen schepen leveren, wel de ondervoorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij van de gemeente en een bestuurder in de OCMW-raad. "Je moet realistisch zijn. We hebben maar een zetel," zegt Jassin daarover.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Kiest 2018: Sint-Joost-ten-Node , Emir Kir , CDH

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni