— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

PS duidt onervaren Molenbeekse schepenen aan

© Mathieu Golinvaux
| Catherine Moureaux na de verkiezingsoverwinning op 14 oktober (archiefbeeld).

Burgemeester Catherine Moureaux krijgt in het schepencollege van Molenbeek onervaren PS-militanten aan haar zijde. Op de algemene vergadering van de Franstalige socialisten in Molenbeek werd vrijdagnacht na een geheime stemming een viertal zonder bestuurservaring aangeduid. Jef Van Damme (SP.A) wordt de vijfde schepen van socialistische stempel.

De nieuwe schepenen in Molenbeek zijn Abdellah Achaoui - economisch en strategisch raadgever bij Vivaqua, Brussels parlementslid Amet Gjanaj, Jamel Azaoum en aftredend gemeenteraadslid in Molenbeek Houria Ouberri.

Moureaux toont zich gelukkig met de verjonging en vernieuwing in het schepencollege. "We tonen dat we als een team kunnen samenwerken. Elke schakel is belangrijk." De bevoegdheden zijn nog niet verdeeld, daarvoor wacht de PS tot coalitiepartner MR bepaald heeft wie schepen wordt.

Ikazban voor het Gewest

In totaal stelden acht PS-verkozenen, zes mannen en twee vrouwen, zich kandidaat om schepen te worden. Khalil Boufraquech, voormalig schepen Mohamed Daïf, Rachid Mahdaoui en PS-jongerenvoorzitster Leila Agic grepen naast een post.

Jamal Ikazban, in aantal voorkeursstemmen de vierde van Molenbeek, stelde zich niet kandidaat. De Molenbeekse PS-fractie wil hem uitspelen voor de gewestverkiezingen. "Hij kan een belangrijke schakel zijn om de belangen van Molenbekenaars te verdedigen", reageerde Moureaux.

De Molenbeekse PS-fractie verkoos vrijdagnacht ook de vier OCMW-raadsleden. Dat worden Aicha Daoudi, Marc Dumont, Christian Magerus en Nathalie Tielens. Er waren in totaal twaalf kandidaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?