— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

RWDM-voorzitter Dailly duwt lijst van burgemeester Schepmans

© Filip De Rycke
| Françoise Schepmans (MR), burgemeester van Molenbeek verwelkomt RWDM-manager Thierry Dailly als lijsttrekker op de Lijst van de Burgemeester.

Thierry Dailly stapt in de politiek. De charismatische voorzitter van voetbalclub RWDM komt op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Jans-Molenbeek. Dailly gaat als onafhankelijke de lijst van burgemeester Françoise Schepmans (MR) duwen.

logo Brussel Kiest 2018

Thierry Dailly is een bekend figuur in Brusselse sportkringen. Tijdens zijn voetbalcarrière verdedigde hij onder meer de kleuren van Union, nadien werd Dailly voetbalmanager. Eerst van FC Brussels en Ternat, later van RWDM.

In 2015 stond de Brusselaar mee aan de wieg van het heropgerichte RWDM. Dailly loodste de Molenbeekse traditieclub op drie jaar tijd naar de eerste amateurklasse, net onder het profvoetbal. Sinds eind vorig jaar mag hij zich voorzitter van RWDM noemen.

Burgemeester Schepmans (MR) kon niet langs de populaire voetbalman en bood Dailly een plaats aan op haar lijst. Eerder deed ze hetzelfde voorstel aan Mohamed El Bachiri. De auteur van het boek 'Een jihad van liefde' neemt als onafhankelijke de vierde plaats in op haar lijst.

Dailly geeft om 12u30 meer uitleg bij zijn beslissing om op te komen in Molenbeek. Daarover vanavond meer op BRUZZ tv en op onze website.

20180625_Schepmans_Dailly_lijstduwer
© Filip De Rycke/BRUZZ
| Dailly en Schepmans geven tekst en uitleg op een persconferentie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?