Lydia Desloover (SP.A) en burgemeester Emir Kir (SP.A).

Meer vrouwen in schepencollege Sint-Joost

SN
© Belga - BRUZZ
29/11/2018

De namen van de schepenen in Sint-Joost-ten-Node, allemaal PS, zijn bekend. Er zetelen evenveel vrouwen als mannen. Op de bevoegdheidsverdeling is het wel nog even wachten.

Met een absolute meerderheid in gemeenteraadszetels levert de PS alle schepenen in Sint-Joost-ten-Node. De schepenploeg van burgemeester Emir Kir (PS) werd dinsdagavond unaniem goedgekeurd. Het college bestaat uit acht mensen: de burgemeester en zeven schepenen.

Oudgedienden Philippe Boïketé, Nezahat Namli, Mohamed Jabour en Kadir Özkonakci blijven aan. Dorah Ilunga wordt na zes jaar in de gemeenteraad opnieuw schepen, die functie had ze eerder al, tussen 2004 en 2006.

Loubna Jabakh en de Nederlandstalige Lydia Desloover (SP.A) zullen voor het eerst een schepenmandaat opnemen. Jabakh is juriste, Desloover is directeur bij marketingbedrijf Effie.

Voorzitter van de OCMW-raad wordt Luc Fremal. Ahmed Medhoune zal de gemeenteraad voorzitten, hij leidt ook de gemeentelijke sociale huisvestingsmaatschappij HMB (Habitations Bons Marchés).

Met slechts een zetel krijgt coalitiepartner CDH weinig in de pap te brokken. Met Serob Muradyan krijgen zij enkel het ondervoorzitterschap van de sociale huisvestingsmaatschappij.

“Vier vrouwen en vier mannen in het schepencollege, da’s goed nieuws,” reageert Lydia Desloover (SP.A) bij BRUZZ. “Het is een toffe ploeg en ik kijk uit naar de samenwerking. Over bevoegdheden kunnen we nog niet communiceren, maar we weten natuurlijk al welke richting we uitgaan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Kiest 2018: Sint-Joost-ten-Node , Politiek , schepencollege , Lydia Desloover

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni