— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Joost-ten-Node

Schepen Mohamed Azzouzi geschrapt van PS-lijst in Sint-Joost

De figuur van Azzouzi is niet onbesproken in Sint-Joost-ten-Node. In 2016 raakte de schepen al in opspraak toen hij door de oppositie van belangenvermenging werd beticht.

De lokale afdeling van de PS in Sint-Joost-ten-Node, de partij van burgemeester Emir Kir, heeft Eerste Schepen en Brussels parlementslid Mohamed Azzouzi van de verkiezingslijst geschrapt voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat schrijft La Dernière Heure.

Azzouzi voert als Eerst Schepen controle uit op het OCMW in Sint-Joost, maar was slechts op drie OCMW-raden present. Ook tijdens de vergaderingen van het Schepencollege en de gemeenteraad blonk Azzouzi uit in absenteïsme.

In 2018 zou hij 15 van de 39 collegevergaderingen niet hebben bijgewoond en hij stuurde zijn kat naar bijna de helft van de gemeenteraden. Daarvoor werd Azzouzi begin deze maand al op de vingers getikt door burgemeester Kir.

Gesjoemel bij OCMW

Maar er is meer. Een audit van Plaatselijke Besturen​​​​​​, de toezichthouder van de Brusselse gemeenten, bracht aan het licht dat de boekhouding van het OCMW niet klopt. Bovendien zouden de regels omtrent de openbare aanbesteding niet altijd even nauwgezet zijn gevolgd.

Enkele oppositieleden maakten zelfs gewag van misbruik van materiaal door personeelsleden van het OCMW. Twee diensthoofden werden ontslagen. Donderdag vroeg Azzouzi tijdens de OCMW-raad om het ontslag van voorzitter Luc Frémal, maar de schepen kreeg nul op het rekest.

Bedreigingen

Nadien zou Azzouzi Frémal en twee socialistische gemeenteraadsleden bedreigd hebben. Vrijdag werd hij daarom door de disciplinaire instantie van de PS nogmaals op het matje geroepen, maar Azzouzi daagde niet op.

Burgemeester Kir besliste dan maar om Azzouzi te schrappen van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij riskeert ook uit de partij van de Franstalige socialisten gezet te worden.

Niet onbesproken

De figuur van Azzouzi is niet onbesproken in Sint-Joost-ten-Node. In 2016 raakte de schepen al in opspraak toen hij door de oppositie van belangenvermenging werd beticht.

Azzouzi, ook schepen van Stedenbouw, heeft voor zijn politieke ambt bij winkelketen DOD gewerkt en moest als politicus beslissen over vergunningen voor de keten. Hij zou ook nog genieten van een korting bij de keten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?