Benjamin Dalle 3 BRUZZ ACTUA 1609
© Bart Dewaele | Benjamin Dalle (CD&V) op het gemeenteplein van Sint-Jans-Molenbeek.

Benjamin Dalle trekt CD&V-lijst voor Vlaams Parlement

SN, TDN
© BRUZZ
08/01/2019
Updated: 08/01/2019 20.34u

De algemene vergadering van CD&V legt dinsdagavond de laatste puzzelstukken voor de lijsttrekkers waarmee CD&V in mei naar de verkiezingen trekt. Molenbekenaar Benjamin Dalle zal lijsttrekker zijn voor het Vlaams Parlement, zo bevestigt hij aan BRUZZ.

De 36-jarige Benjamin Dalle zal in Brussel de CD&V-lijst trekken voor het Vlaams Parlement. Dat is dinsdagavond beslist op de algemene vergadering, zo bevestigt Dalle zelf.

De Molenbekenaar is voorzitter van de Brusselse afdeling van de christendemocraten. Hij leidt ook de studiedienst van CD&V.

"Als Nederlandstalige Brusselaar met West-Vlaamse roots weet ik maar al te goed waarom een hechte band tussen Vlaanderen en Brussel essentieel is," zegt Dalle op zijn facebookpagina. "Als Vlaamse lijsttrekker wil ik mij inzetten om die band te versterken. In het belang van alle Brusselaars en het hele land."

Dalle zal tevens Steven Vanackere vervangen in de Senaat. Vanackere werd begin november benoemd tot voorzitter van de Nationale Bank.

Voor het Brussels parlement is de keuze logischerwijs gevallen op Bianca Debaets als lijsttrekker, zoals BRUZZ eerder al schreef. Voor de Brusselse Kamerlijst kwam voorlopig nog geen naam uit de bus.

Dalle reageerde op zijn lijsttrekkerschap op Facebook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Brussel Kiest: Vlaams Parlement, Benjamin Dalle, Bianca Debaets, CD&V

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie