— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

Open VLD Vorst wil geplande school op andere locatie

Raphaël Van Huyck, Rossella Serafino en Alexander Billiet, Open VLD-kandidaten in Vorst.

De nieuwe Nederlandstalige school, die gebouwd zou worden achter kunstencentrum Wiels, komt beter op een andere plek in de gemeente. Dat zegt Open VLD Vorst. 

De bouw van een nieuwe stek voor basisschool De Puzzel had al heel wat voeten in de aarde. De instelling zou de bestaande gebouwen in de De Fierlantstraat verruilen voor een gloednieuw, groter pand op de site Divercity, achter Wiels.

De vergunningsprocedure liep echter niet van een leien dakje. Zo moest het openbaar onderzoek worden overgedaan omdat de effectenstudie niet in het Nederlands beschikbaar was. Ondertussen werden ook steeds meer vragen gesteld bij de locatie. De site ligt gekneld tussen twee spoorbermen en er zijn al andere voorzieningen gebouwd zoals een sociaal restaurant en een speeltuin. De werf belooft dan ook een fikse uitdaging te worden. 

Bovendien zou het nieuw schoolgebouw de heropening van een oude diensttunnel van de spoorwegen onmogelijk maken. Buurtbewoners pleitten er al langer voor om die te herwaarderen als veilige fietsverbinding. De Brusselse regering gaf recent ook aan te willen investeren in een verbinding onder de sporen om de link te leggen met een toekomstig park naast Wiels.

Veilige plek

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen pleit Open VLD ervoor om op zoek te gaan naar een alternatieve locatie. “Uiteraard zijn wij voorstander van de nieuwe school, maar we staan er wel op dat die op een veilige plek moet gebouwd worden, vlot bereikbaar met de fiets of de auto”, zegt Raphaël Van Huyck. Die kreeg samen met partijgenoten Alexander Billiet (11de) en Rossella Serafino (24ste) een plekje (25ste) op de MR-lijst van Cédric Pierre-De Permentier, zoon van voormalig burgemeester Corinne De Permentier. De liberale lijst hoopt na lange jaren in de oppositie opnieuw een rol van betekenis te spelen.

Open VLD wil ook laten onderzoeken of een Nederlandstalige secundaire school mogelijk is in de gemeente. “Zo kunnen we steeds meer kwaliteitsvol onderwijs voorzien voor de inwoners van Vorst, en ook het Nederlands en de meertaligheid in onze gemeente versterken”, klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?