73 procent van de Brusselse lijsttrekkers is een man

VT
© BRUZZ
21/09/2018

Bijna drie vierde van de Brusselse lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt getrokken door een man. Etterbeek is de meest mannelijke gemeente, in Sint-Pieters-Woluwe vind je de meeste vrouwelijke lijsttrekkers. Om meer evenwicht in de politiek te brengen, roept Brussels parlementslid Hannelore Goeman (SP.A) op om op vrouwen te stemmen.

Een overzicht van de lijsttrekkers toont dat 73 procent van de lijsttrekkers een man is. In Etterbeek zijn het allemaal mannen die de lijst trekken. Elsene houdt het mooi het midden met de helft mannen en de helft vrouwen. In Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe zijn er meer vrouwelijke lijsttrekkers dan mannelijke, respectievelijk 57 en 60 procent.

'Te vaak tweede viool'

Het is Brussels parlementslid Hannelore Goeman (SP.A) dat de cijfers naar buiten brengt. Ze hekelt dat vrouwen te vaak tweede viool moeten spelen. “Dat moet veranderen: vrouwen zijn geen tweede keus. Wij zijn de helft van de bevolking en zouden dus ook beter moeten vertegenwoordigd zijn aan de top. Zodat er in de toekomst ook evenveel mannelijke als vrouwelijke burgemeesters zijn bijvoorbeeld." Goeman roept bij deze op om op vrouwen te stemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2018 , lijsttrekker , Hannelore Goeman

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni