— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Ampe: ‘Zal mij blijven inzetten voor Brussel’

© Kevin Van den Panhuyzen
| Els Ampe (Open VLD) moet haar schepenlintje weer afgeven.

Els Ampe (Open VLD) zal de komende zes jaar geen schepenambt vervullen in Brussel-Stad. De PS koos voor een bondgenootschap zonder Open VLD-MR. Ampe wenst de nieuwe stadsploeg wel succes. “Ik zal alle dossiers netjes overdragen.”

Els Ampe (Open VLD) bedankt in een eerste reactie na de verkiezingsnederlaag haar kiezers voor de steun tijdens de afgelopen kiescampagne. “Ik wil mijn 1610 kiezers danken voor hun groot vertrouwen in mij want dit is de beste score die ik gemeentelijk ooit haalde en het beste resultaat van alle Nederlandstaligen in het Brussels Gewest."

Ampe moet strikt genomen Dirk De Block (PVDA) in Molenbeek laten voorgaan, al is PTB-PVDA een tweetalige lijst met een unitair karakter. Dat verschilt van het samenwerkingsverband tussen de Nederlandstalige Open VLD en de Franstalige MR.

‘Blijf me inzetten voor Brussel’

Ook al 'voelt het wrang dat onze kartellijst MR-Open VLD achteruit gaat', toch blikt de voormalige schepen van onder andere Openbare Werken en Mobiliteit ook vooruit naar de toekomst.

"Er liggen nog veel plannen op de plank die binnenkort uitgevoerd worden zoals de afwerking van de Centrale Lanen, een hernieuwde Antwerpsepoort, de Sint-Gorikswijk en de verhoogde fietspaden op de bestemmingslus."

“Ik wens de nieuwe ploeg veel succes. Ik zal alle dossiers netjes overdragen aan de schepen die me opvolgt en blijf me inzetten om Brussel op te tillen”, aldus Ampe nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?