BRUZZ gidst je door de verkiezingen

Kristof Pitteurs
© BRUZZ
10/10/2018

Dit mag je zondag van BRUZZ verwachten.

De verkiezingen van 14 oktober gaan over jou en mij. Over meer groen en/of meer blauw in onze straten, over gezonde lucht voor onze kinderen. Kinderen die we op een veilige manier naar een school willen laten gaan, in degelijke klaslokalen waarvan het plafond niet naar beneden valt. En mét gemotiveerde leerkrachten. En voor ieder een job.

Op 14 oktober kiezen we de mensen van wie we willen dat ze de volgende zes jaar onze belangen verdedigen. Mensen van wie we hopen dat ze in onze naam willen spreken.

"BRUZZ zet de grote middelen in voor deze verkiezingen. Zondag 14 oktober volgen we een hele dag de kiesverrichtingen op de voet."

Kristof Pitteurs, hoofdredacteur BRUZZ

Zondag 14 oktober

We beginnen er 's morgens aan om 7 uur en gaan ononderbroken door tot laat op de avond en dat zowel online op Brusselkiest.be, als op radio, televisie en de sociale media.

Anneke Hermans en Jeroen Roppe loodsen je doorheen de dag met een liveshow die zowel op radio als op tv en online is te volgen. Margot Otten brengt resultaten zodra ze bekend worden. Robert Esselinckx zorgt samen met Guy Devroede en Gui Polspoel voor de analyse, terwijl politiek specialist Steven Van Garsse het groter geheel in het oog houdt.

Maar we zijn er vooral in de gemeenten. Dicht bij jou, dicht bij de actie. Onze reporters doorkruisen de stad en kunnen van waar dan ook online publiceren of live inbreken in onze uitzending. De emoties van de winnaars of de verliezers, de zenuwachtigheid van de coalitiegesprekken, de opluchting of teleurstelling na de eerste bestuursakkoorden: onze journalisten brengen ze van ter plaatse.

Om 20 en 22 uur vat Filip De Rycke de belangrijkste trends samen voor televisie en analyseert hij ze samen met onze experts.

En woensdag verschijnt je vertrouwde magazine met de resultaten én een analyse per gemeente.

Na de verkiezingen

Uiteraard volgen we de volgende dagen in eerste instantie de Nederlandstalige kandidaten, maar nooit zonder het groter geheel en de politieke realiteit uit het oog te verliezen. Net zoals we dat de afgelopen maanden hebben gedaan. Net zoals we dat ook zullen blijven doen.

BRUZZ wil jouw gids zijn om een slogan te parafraseren van een politieke partij. En dat tijdens verkiezingsdag op Brusselkiest.be en op al onze platformen.

> Volg de gemeenteraadsverkiezingen op BRUZZ.be, op Brusselkiest.be, op radio of televisie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2018, gemeenteraadsverkiezingen 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni