— Brussel kiest in jouw gemeente

Elsene

Lijst-Dufourny officieel goedgekeurd

© Saskia Vanderstichele
| Dominique Dufourny

De Elsense liberalen hebben hun kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen dinsdagavond officieel goedgekeurd. Exit Assita Kanko (MR), enter Alain Destexhe (MR) en de twee nieuwe Nederlandstalige kandidaten. De burgemeester is tevreden. “Het kernwoord van deze lijst is evenwicht.”

Burgemeester Dominique Dufourny ambieert een tweede termijn en trekt dus de lijst, gevolgd door ex-burgemeester Yves de Jonghe en schepen van Stedenbouw en Openbare Netheid Viviane Teitelbaum.

Teitelbaum duwde oorspronkelijk de lijst, maar wordt op die plek vervangen door Alain Destexhe. De omstreden senator en Elsens gemeenteraadslid vindt nog steeds dat de MR, die in Elsene nu bestuurt met de socialisten, rechtser moet worden en lag tot voor kort nog in de clinch met Dufourny. “Maar dat ligt nu allemaal in het verleden, dit is een lijst van winnaars,” aldus de burgemeester.

De top tien wordt vervolledigd door schepenen Marinette de Cloedt (5), Nathalie Gilson (7) en Delphine Bourgeois (9), en nieuwkomers Gautier Calomne (4), Louis de Clippele (6), zoon van, Rodolphe d’Udekem (8) en Motaher Chowdhury (10), die overkwam van het CDH.

De ook in Vlaanderen populaire Assita Kanko verwijnt van plaats 9. Ze stapt even uit de politiek om zich te focussen op haar 'politieke incubator’ voor vrouwen. “Extreem jammer,” zegt Dufourny daarover.

Nederlandstaligen

Valerie Libert van Open VLD staat op 11, nog steeds een verkiesbare plek. “Ik ambieer net als de vorige jaren een schepenambt, voor Nederlandstalige Aangelegenheden, maar ook voor andere bevoegdheden.” De overige Nederlandstalige kandidaten zijn Geert Royemans (28) en Tom Antonissen (36).

stemming mr lijst elsene
© MR Elsene
| De lijst werd goedgekeurd met een overweldigende meerderheid

De lijst werd dinsdag vlot goedgekeurd, niemand stemde tegen. “Het is bovenal een evenwichtige lijst. Tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen nieuwkomers en ervaren rotten,” besluit Dufourny. “Vooral dat laatste is essentieel voor ons, dat er jonge mensen bijkomen om vernieuwing te brengen. Er staan ook veel onafhankelijken op, mensen die zich niet per se identificeren als ‘liberaal’, maar wel als Elsenaar. Ook dat is belangrijk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook