— Brussel kiest in jouw gemeente

Elsene

Dufourny doet nieuwe gooi naar burgemeesterssjerp in Elsene

© Saskia Vanderstichele
| Dominique Dufourny (MR) wil opnieuw burgemeester worden van Elsene

Dominique Dufourny, burgemeester van Elsene voor MR, heeft haar Lijst van de Burgemeester voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Het gaat om een gemeenschappelijke lijst van politici van Open VLD, MR en onafhankelijken.

De nieuwe Lijst van de Burgemeester telt oude bekenden als nieuwe gezichten. Burgemeester Dominique Dufourny, die sinds 2016 burgemeester is, vond het volgens een mededeling van de Elsense MR het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen jeugd, ervaring en electoraal gewicht. Een kwart van de lijst is bijvoorbeeld jonger dan 35.

Ondanks de aangekondigde vernieuwing, is de top drie van de lijst ongewijzigd in vergelijking met die van de vorige verkiezingen. Dominique Dufourny trekt uiteraard haar lijst, gevolgd door oud-burgemeester en cultuurschepen Yves de Jonghe d'Ardoye en schepen van financiën Nathalie Gilson.

Opvallende hooggeplaatste nieuwkomer is Rodolphe d'Udekem d'Acoz. De MR-politicus was tot voor kort gemeenteraadslid en fractieleider in Sint-Gillis, maar verhuist dus naar Elsene en krijgt meteen de negende plaats, vlak voor Assita Kanko.

Elf
Valérie Libert is de eerste Nederlandstalige liberale op de lijst, zij staat op de elfde plaats.Viviane Teitelbaum, huidig schepen voor ruimtelijke ordening en Brussels parlementslid, zal de lijst duwen.

"Met deze grotendeels vernieuwde lijst, zijn we klaar voor de verkiezingen van oktober," zegt burgemeester Dufourny.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?