— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Internationale delegatie komt elektronisch stemmen observeren

© ibz

Vijf landen hebben gevraagd om de lokale kiesverrichtingen zondag te observeren. In verschillende kiesbureaus van het Brussels gewest zullen dan ook waarnemers aanwezig zijn, zo meldt het Brussels gewest.

Het gaat om Estland, Oekraïne, Tunesië, Zuid-Korea en Canada. "België loopt voorop voor wat betreft het elektronisch stemmen", verklaart het gewest de aanvraag van de vijf landen.

De delegatie zal, vergezeld van een team van het Brussels gewest, om zeven uur aanwezig zijn voor de opening van de stembureaus in Jette (School Van Asbroek, Wilgstraat 1, en hoek Van Eepoelstraat/E.Toussainstraat). "Daarna zullen ze in verschillende stembureaus het elektronisch stemmen zelf bekijken", zegt Hélène Herman van Brussel Plaatselijke Besturen aan BRUZZ.

Om 10.30 uur trekken ze naar Sint-Jans-Molenbeek (School 16 Carl Requettelaan 20), en eindigen ze in Sint-Lambrechts-Woluwe om 15.00 uur voor het afsluiten van de stemverrichtingen (Ecole Princesse Paola, Roodebeeksteenweg 268).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?