— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Ook in Brussel nu alle stembureaus gesloten

Updated: 14-10-2018 - 16:02

Om acht uur zondagmorgen zijn de meeste Brusselse stembureaus geopend voor de verkiezing van de nieuwe gemeenteraden. 47 kiesbureaus bleven aanvankelijk dicht wegens problemen met de geleverde USB-sticks. Sinds half één zijn alle 726 bureaus in het Brussels gewest open, om 16 uur wordt er onherroepelijk afgesloten en komen de eerste resultaten binnen.

Niet alles liep zondagochtend volgens plan. Volgens persbureau Belga kampten initieel maar liefst 47 van de 726 bureaus in Brussel met technische problemen. Rond kwart voor elf liep dat aantal terug tot een twintigtal bureaus. Rond de middag was nog altijd een vijftal bureaus in Oudergem en Ukkel gesloten, maar tegen half een is het euvel verholpen.

Schaarbeek, Vorst en Evere werden eerder ook getroffen. Het probleem zou te wijten zijn aan USB-sticks die niet door de stemcomputers werden herkend, wist Hélène Herman, die voor het Gewest de verkiezingen opvolgt.

Maar inmiddels kan overal dus worden gestemd. Kiezers kunnen tot vier uur ’s namiddags terecht in één van de stembureaus van het Brussels gewest.

Onze collega Gunnar Cheyns vertelde in de live-uitzending rond 8.30 uur over de nog gesloten stembureaus in de Josaphatstraat in Schaarbeek:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?