— Brussel kiest in jouw gemeente

Anderlecht

Twee Nederlandstaligen in Anderlechts bestuur

© BRUZZ
| Elke Roex (SP.A) en Susanne Mueller-Huebsch (Groen) krijgen allebei een rol in het nieuwe schepencollege.

Naast Elke Roex (SP.A) krijgt ook Susanne Mueller-Huebsch (Groen) een rol in het nieuwe gemeentebestuur. Welke bevoegdheden ze krijgen is nog niet bekend.

In Anderlecht hebben de betrokken partijen maandagavond het nieuwe meerderheidsakkoord bekrachtigd. Ondertussen vernam BRUZZ ook dat er twee Nederlandstalige vrouwen in het nieuwe schepencollege zullen zitten.

Het gaat om Elke Roex (SP.A) die in de vorige legislatuur al schepen van Netheid en Nederlandstalige aangelegenheden was, en Susanne Mueller-Huebsch (Groen), die de voorbije jaren oppositie voerde in de gemeenteraad.

Welke bevoegdheden zij de komende zes jaar krijgen is nog niet beslist. Behalve om een schepenambt zou het om het OCMW-voorzitterschap kunnen gaan. Die post ligt mee in de balans bij de verdeling van de mandaten.

Op basis van de gewicht van de verschillende meerderheidspartijen gaan zes mandaten naar de kartellijst PS-SP.A-CDH, vier naar Ecolo-Groen en één naar Défi. Zoals eerder al aangekondigd blijft Eric Tomas (PS) burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?