— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Groenen willen met fietspad in elke straat de burgemeesterssjerp veroveren

© Ecolo-Groen Brussel Stad
| Benoit Hellings, Zoubida Jellab en Bart Dhondt zijn de spitskandidaten voor Ecolo-Groen in Brussel-Stad

De groenen in de Stad Brussel gaan voluit voor de burgemeesterssjerp. "Ofwel modderen de PS en de MR verder aan, ofwel komt er een nieuw bestuur met een groene burgemeester," klinkt het. De lijst heeft 166 voorstellen klaar, waaronder het planten van 2.000 bomen en het installeren van wijkraden met een eigen budget.

brussel kiest logo CTA

De groenen van Brussel-Stad blaken van het vertrouwen. Ze zijn erop gebrand de huidige coalitie omver te gooien en zelf het roer over te nemen. Lijsttrekker Benoit Hellings steekt zijn burgemeestersambities niet onder stoelen of banken. Ook de eerste Nederlandstalige op de lijst, Bart Dhondt op plaats drie, is uit op verandering.

Samen met nummer twee Zoubiba Jellab, stelden de twee ecologisten hun partijprogramma en lijst voor. 166 voorstellen moeten de Stad veranderen. Verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en participatie zijn daarbij de sleutelwoorden. "Niet alleen wat we willen doen, maar de manier waarop is voor de groenen belangrijk. De bewoners zijn onze experten. Als zij problemen vaststellen, dan moet daar onmiddellijk een gepast antwoord op komen," zegt de lijsttrekker.

In elke straat een fietspad

Onder de concrete voorstellen vind je onder meer het planten van 2.000 bomen en het installeren van wijkraden met een eigen budget. Maar de groenen willen ook in élke straat een fietspad leggen. "We maken in overleg met de bewoners een netwerk van autoloze straten en pleintjes. En maken zo van Brussel een autoluwe stad”.

De lijst van 49 kandidaten is volgens de groenen volledig tweetalig, internationaal en jong. De gemiddelde leeftijd op de lijst is 42, vijftien kandidaten zijn jonger dan 35.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?