| Fouad Ahidar is naast gemeenteraadslid ook ondervoorzitter van het Brussels parlement.

SP.A zonder PS naar verkiezingen in Jette

BVR
© BRUZZ
24/01/2018

De SP.A en PS gaan in Jette niet meer samen naar de gemeenteraadsverkiezingen. “Wij voelen ons niet gerespecteerd door de PS”, zegt SP.A-kopman Fouad Ahidar aan BRUZZ.

In 2012 trokken beide socialistische partijen wél samen naar de kiezer. Fouad Ahidar (SP.A) haalde toen 1.257 voorkeursstemmen, ruim vier keer zoveel als de huidige lijsttrekker voor de PS, Julien Casimir, die 303 stemmen achter zijn naam kreeg. Fouad Ahidar is naast gemeenteraadslid in Jette ook ondervoorzitter van het Brussels parlement.

“Ik heb altijd de lijst willen trekken, maar de PS heeft enkele maanden geleden voor Julien Casimir gekozen”, zegt Ahidar aan BRUZZ. “De gesprekken nadien gingen over de andere plaatsen op de lijst, maar ook daar wilden ze ons niet tegemoet komen. Wij vroegen minstens vijf plaatsen voor Nederlandstalige kandidaten. Daar hadden ze het moeilijk mee. Wij voelden ons dan ook niet gerespecteerd.”

De onderhandelingen op dinsdagavond leverden evenmin iets op. Woensdag besliste de SP.A Jette dan om alleen op te komen.

"We mikken op vier à zes zetels. En wie weet kunnen we dan deel uitmaken van de meerderheid."

Fouad Ahidar, SP.A Jette

“Ik wens de PS veel succes”, zegt Ahidar. “Maar ook onszelf wens ik succes, want nu moeten wij op zoek naar een dertigtal progressieve kandidaten om op onze lijst te staan, die zal aangevuld worden met onafhankelijken.”

Ahidar zal die lijst trekken, en wil vooral inzetten op thema’s zoals veiligheid, netheid, de werkloosheid bij jongeren en het behoud van het groene karakter van de gemeente.

Ondanks de breuk is Ahidar ambitieus. “We mikken op 4 à 6 zetels”, zegt hij, zowat de helft van de tien zetels die PS-SP.A bij de vorige verkiezingen haalde. "En wie weet kunnen we dan met die fractie deel uitmaken van de meerderheid”, besluit Ahidar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Kiest 2018: Jette , Brussel Kiest 2018 , gemeenteraadsverkiezingen 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni