— Brussel kiest in jouw gemeente

Koekelberg

Ook Delathouwer stapt over naar nieuwe Koekelbergse meerderheid

Robert Delathouwer (SP.A) stapt uit pragmatische redenen over naar de meerderheid. "Mij laten gelden in de oppositie tegen een bestuur met een socialistische burgemeester zag ik niet zitten."

Na partijgenoot Dirk Lagast heeft ook Robert Delathouwer (SP.A) beslist om over te stappen naar de nieuwe meerderheid in Koekelberg. “Ik zag niet goed hoe ik mij een legislatuur lang zou wentelen in een oppositie tegen andere socialisten onder de leiding van een socialistische burgemeester,” zo zegt Delathouwer aan BRUZZ.

Daarmee wordt de coalitie van de nieuwe burgemeester Ahmed Laaouej (PS) nog iets steviger. Bij de verkiezingen van 14 oktober kwamen PS, Ecolo-Groen en Alternatieve Humaniste (CDH) samen aan vijftien zetels (op 27). Het betekende het einde van de liberale Pivin-dynastie in Koekelberg.

Om de meerderheid nog wat te steviger te verankeren besloten de partijen om ook de SP.A erbij te vragen. De Vlaamse socialisten, die jarenlang op de Lijst van ex-burgemeester Philippe Pivin stonden, hebben twee verkozenen: Dirk Lagast, de vorige Vlaamse schepen, en diens voorganger Robert Delathouwer.

'Oppositie tegen socialistische burgemeester zag ik niet zitten'

Lagast stapte vorige maand als eerste over. Hij wordt de nieuwe OCMW-voorzitter. Delathouwer twijfelde nog. Nu zet ook Delathouwer de stap. “Ik zag niet goed hoe ik mij een legislatuur lang zou wentelen in een oppositie tegen andere socialisten onder de leiding van een socialistische burgemeester,” zo zegt Delathouwer, die al bijna dertig jaar gemeenteraadslid is in Koekelberg.

Vorige week trad ook Abdellatif Mghari van Défi, eveneens verkozen op de lijst-Pivin, toe tot de nieuwe meerderheid. Daarmee heeft de nieuwe coalitie achttien zetels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?