— Brussel kiest in jouw gemeente

Koekelberg

Tinne Van der Straeten (Groen) wordt schepen in Koekelberg

© Saskia Vanderstichele

Tinne Van der Straeten wordt schepen voor Ecolo-Groen in Koekelberg. Over de bevoegdheden wordt op dit moment nog onderhandeld met de coalitiepartners. Van der Straeten is de enige Nederlandstalige schepen.

De leden van de tweetalige lijst Ecolo-Groen droegen Van der Straeten voor als collegelid. Dat bevestigde de politica maandag aan onze redactie. Over de bevoegdheden wordt deze en volgende week nog onderhandeld.

"Ik ben enorm vereerd dat de lokale groep me aangeduid heeft. Tegelijkertijd voel ik gezonde spanning, omdat de uitdaging die we aangaan niet min is. Bovenaan mijn lijst staan goede schoolvervoersplannen en gezonde lucht aan de schoolpoorten."

Enige Nederlandstalige schepen

Van der Straeten wordt dus, net zoals Ecolo-politica Anne Tyssaen, schepen in Koekelberg en is voorlopig de enige Nederlandstalige schepen. Na drie jaar krijgt Ecolo-Groen wel een derde zitje in het college. Dat wordt gedeeld met Alternative Humaniste. SP.A'er Dirk Lagast wordt wel OCMW-voorzitter.

Na bijna veertig jaar kwam er een einde aan de Pivin-dynastie in Koekelberg. PS, SP.A, Ecolo-Groen en Alternative Humaniste vormen er nu de nieuwe meerderheid. "We willen een omslag realiseren in het beleid", toonde Van der Straeten zich ambitieus.

Van der Straeten was Kamerlid van 2007 tot 2010, maar raakte in 2010 niet herkozen door een eigenaardigheid van het kiessysteem in Brussel-Halle-Vilvoorde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?