— Brussel kiest in jouw gemeente

Oudergem

Liberale lijst Oudergem maakt namen bekend

© Open VLD
| Wim Vanobberghen, VUB-onderzoeker, staat derde op de gedeelde lijst met MR (archiefbeeld)

Eerder werd al bekend dat de liberale lijst in Oudergem voor het eerst in 12 jaar zonder Défi opkomt. Open VLD koos voor MR, eerder dan voor samen te blijven met de andere Nederlandstalige partijen. Nu zijn ook de kandidaten allemaal bekend. Enkel de vier Open VLD'ers stonden al eerder op een kieslijst, de 27 kandidaten voor MR zijn nieuw.

De lijst wordt getrokken door Jérémy Van Gorp, politiek raadgever in de liberale groep van het Europees parlement. Op de tweede plaats staat Martine Maelschalk, voormalig hoofdredacteur van zakenkrant L'Echo, en momenteel public affairs manager bij de NMBS.

De derde plaats is voor de Nederlandstalige Wim Vanobberghen, VUB-onderzoeker gespecialiseerd in smart cities. Op de vierde stek staat Cecile Henrard, een jonge moeder. De lijst wordt geduwd door gepensioneerd zakenman Jean-Claude De Gheest.

Realisme rond Herrmann-Debroux

De liberalen willen een nieuwe wind door Oudergem laten waaien, zegt Van Gorp aan La Dernière Heure. Want de inwoners willen dat er meer gebeurt. De groep wil een toegespitst beleid per wijk, aandacht voor het onveiligheidsgevoel, een intelligent beheer van de mobiliteit, en realistische oplossing voor het Herrmann-Debroux-viaduct. "We moeten voor alles denken aan de mobiliteit, de impact die dat zou hebben op de kleine straatjes in de gemeente, de luchtvervuiling en de geluidsoverlast, enzovoort", zegt Martine Maelschalk aan de krant.

De liberalen willen verder ook werk maken van de renovatie van het Rood Klooster, van de de situatie van de Oudergemse senioren, en van het gemeenteblad dat, volgens Van Gorp, "te veel aan de ketting ligt".

Tot slot willen de liberalen Oudergem een duurzame gemeente zien worden, die de mogelijkheden van het internet uitbuit. Daarom zou er een internetplatform komen dat nieuwe ideeën en projecten zou laten kiemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="Oudergemse
="Oudergemse
="Alexia
="Georges-Louis
="Progressieve

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?