— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

CD&V Molenbeek vraagt lokaal actieplan voor netheid

© Bart Dewaele
| Benjamin Dalle (CD&V), voorzitter van CD&V Brussel, krijgt de derde plaats op de tweetalige lijst.

De CD&V en CDH stelden vrijdag hun programma en kandidaten voor de Molenbeekse gemeenteraadsverkiezingen voor. De christendemocraten pleiten onder meer voor een lokaal netheidsplan en meer ruimte voor fietsers.

In totaal zullen er zes Nederlandstalige kandidaten op de tweetalige lijst staan. Benjamin Dalle, voorzitter van de Brusselse CD&V, krijgt daarbij de derde plaats. De CD&V maakt zich sterk zowel de jongste als de oudste kandidaat op de lijst aan te leveren, respectievelijk Loubna Bounou (19, op de 36ste plaats) en Christian Boone (87, op de 43ste plaats).

De lijsttrekker van de gedeelde lijst is de huidige eerste schepen van Molenbeek Ahmed el Khanouss. Schepen voor Toerisme en Sociaal Beleid Ann Gilles-Goris krijgt de tweede plaats.

Nultolerantie

CD&V zegt de komende zes jaar vooral in te willen zetten op een net en veilig Molenbeek, en wil de fietser centraal stellen in het mobiliteitsbeleid van de gemeente.

De christendemocraten stellen in de aanloop naar de verkiezingen onder andere voor om meer te investeren in bijkomende fietsstallingen en afgescheiden fietspaden in Molenbeek. Ze vragen daarnaast ook een actieplan voor meer netheid in de gemeente, en pleiten onder meer voor nultolerantie voor sluikstorters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?