Molenbeekse vuilnisophalers leggen het werk neer

© Ivan Put
| De Molenbeekse vuilophalers vragen een aangepaste dagindeling en grotere douches.

Bijna de helft van de Molenbeekse vuilnismannen en straatvegers heeft maandag het werk neergelegd. De staking bij de dienst Openbare Netheid kwam tot stand omdat burgemeester Françoise Schepmans (MR) niet meteen inging op eisen van de vakbonden.

Dat schrijft La Dernière Heure maandag.

Schepmans zat maandag samen met de Molenbeekse vuilophalers om de eisen te bespreken. Zo vragen ze hun middagpauze in te korten, zodat ze ook vroeger naar huis kunnen. Bovendien voldoet het gloednieuwe complex van de dienst Openbare Netheid niet aan de noden. "In de douches heb je zelfs geen plaats om te draaien", legde vakbondsafgevaardigde Ali Ouassari (ACV-CSC) uit aan La DH.

Omdat Schepmans al hun eisen niet meteen inwilligde, besliste een deel van het gemeentepersoneel het werk neer te leggen. Bijna de helft van de werknemers van de dienst Openbare Netheid vertrok naar het gemeenteplein om de Molenbeekse gemeenteraadsleden en schepenen op de hoogte te brengen van hun verzuchtingen.

Het is niet duidelijk hoe lang de staking zal aanhouden. Burgemeester Schepmans wil de dialoog verderzetten en vond alvast een oplossing voor de krappe douches. "Vanaf deze zomer worden de kleedkamers van de vrouwen ter beschikking gesteld van de mannen. De enige vrouwelijke werknemer die de douches daar nu gebruikt, gaat op pensioen", zegt Schepmans aan La Dernière Heure.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?