— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Oudste kandidaat CD&V Molenbeek overleden

© CD&V
| Afgelopen zaterdag nam Christian Boone nog het woord op een interculturele maaltijd georganiseerd door de CDH en CD&V.

De oudste kandidaat op de lijst van de CDH en CD&V in Molenbeek, is plotseling overleden. Christian Boone is 87 jaar geworden. “We verliezen een vriend, strijdmakker en overtuigd Molenbekenaar.”

Met het heengaan van de oudste kandidaat in Molenbeek, namen de christendemocraten afscheid van een overtuigd en bevlogen politicus. Afgelopen zaterdag nam hij nog het woord op een interculturele maaltijd georganiseerd door de CDH en CD&V, zo meldt Nederlandstalig kandidaat Benjamin Dalle (CD&V) aan BRUZZ. Ook voerde Boone mee campagne voor de komende lokale verkiezingen.

Boone was al politiek actief toen de partij nog PSC/CVP heette. De uitgeweken Kempenaar zat ook in Molenbeek niet stil. Hij was actief bij de ouderenraad van Sint-Jans-Molenbeek, begeleidde kinderen in huiswerkklassen en was een begeesterd spreker. "Hij sprak graag over het belang van de christendemocratie voor onze sociale bescherming, over de gelijkwaardigheid van alle mensen, of over mensen die het moeilijk hadden om de eindjes aan elkaar te knopen,” meldt zijn partijgenoot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?