| De christendemocraten zetten in op een veilige, nette gemeente, waar mensen uit verschillende gemeenschappen samenkomen.

CD&V en CDH trekken in Molenbeek opnieuw samen naar de kiezer. De Franstalige en Nederlandstalige christendemocraten zetten met een diverse kartellijst in op verbinding, een actieve wijkwerking en kwaliteitsvol onderwijs. Benjamin Dalle (CD&V) krijgt de derde plaats.

Sinds de verkiezingen in 2012 kwamen CD&V en CDH samen op in Molenbeek. De christendemocraten blikken tevreden terug op hun deelname in het gemeentebestuur met drie schepenen in de coalitie met burgemeester Françoise Schepmans (MR).

De gemeente heeft geen gemakkelijke tijd gehad, klinkt het in een persbericht. “Ondanks alle negatieve aandacht heeft het bestuur het hoofd koel gehouden en door het harde werk worden de resultaten langzaam maar zeker zichtbaar op het terrein.”

CD&V wil een partij zijn die zoekt naar wat mensen verbindt. "Dat is de weg vooruit voor Molenbeek. De kartellijst zal divers zijn. We doen dit bewust om alle Molenbekenaren te bereiken. Ongeacht hun kleur, afkomst, leeftijd of achtergrond of waar ze in Molenbeek wonen."

Programma

De speerpunten uit het programma zijn mobiliteit, onderwijs en netheid. De christendemocraten zetten in op een duurzame gemeente met een programma voor fietsers, voor verbinding door meer wijkgerichte activiteiten. Daarnaast is er aandacht voor de toekomst van kinderen, met oog voor kwaliteitsvol onderwijs, naschoolse activiteiten en speelruimte. Ook denken de christendemocraten over hoe ze zwerfvuil kunnen aanpakken, en veiligheid kunnen garanderen.

De lijst zal worden getrokken door eerste schepen Ahmed El Khannouss. Ook schepenen Ann Gilles-Goris en Karim Haouari zullen een prominente rol spelen. Op de derde plaats komt Benjamin Dalle, voorzitter van CD&V Brussel en directeur van de studiedienst van CD&V. De andere kandidaten en hun plaatsen zullen bij de lancering van de campagne bekend worden gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , Benjamin Dalle , Abdelkarim Haouari , Ahmed El Khannouss , Ann Gilles- Goris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni