Sammy Mahdi is nieuwe voorzitter Jong CD&V

© Sammy Mahdi via Facebook

Sammy Mahdi, voorzitter van de CD&V in Molenbeek, heeft het als eerste Brusselaar tot nationaal voorzitter van Jong CD&V geschopt. Zijn mandaat loopt tot in 2019.

Mahdi (28) is een politicoloog, parlementair medewerker van Vlaams parlementslid Joris Poschet (CD&V) en columnist bij De Morgen. "Zonet verkozen tot voorzitter van @JONGCDENV. Damn, nu bekomen, feesten en knallen! !! ", klonk zijn eerste reactie op Twitter. Via diezelfde weg werd hij ook meteen gefeliciteerd door CD&V-voorzitter Wouter Beke.

De zoon van een Iraakse politieke vluchteling en een Belgische moeder haalde het van tegenkandidate Evi Degheldere uit Wuustwezel. De voorbije twee jaar was Wim Soons de jongerenvoorzitter van de partij.

Mahdi vertelt in interviews en columns over de twee werelden waarin hij opgroeide. Maar ook hoe hij als jongetje xenofobe reacties moest trotseren. Hij ziet zelf de voordelen in van zijn ervaring met de meervoudige samenleving die Brussel zo kenmerkt. “Ik kan een bruggenbouwer zijn,” zegt hij aan BRUZZ, “met zowel voeling met moslims als met niet-moslims.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?